Det er ved at være den store dag, og nu mangler du bare at finde ud af hvilken vin du skal drikke juleaften. Selvom det kan virke til ikke at have den helt store betydning, så vil den vin du vælger komme til at have en stor betydning når det kommer til julemiddagen. Så derfor vil vi give nogle ideer til hvad du skal have med i dine overvejelser når du vælger vin til juleaften

 

Det kommer an på maden

Når du skal vælge vin til juleaften så er det vigtig at du tænker på maden den skal drikke sammen med. For når det kommer til vin, så afhænger det fuldstændig af hvad man nyder den til. Vin har det med at forstærke smagen af maden og give en god afslutning på en bid, hvilket de fleste af os der drikker vin kan nikke genkendende til. Derfor er det utroligt vigtigt at du vælger den helt rette vin.

Hvilken vin er så bedst?

Lad os grave dybere i hvilken vin der er bedst til en traditionel julemiddag. Her vil vi komme ind på de forskellige slags vine for at give dig et overblik, så du er helt sikker på at vælge den rette vin til din egen juleaften, så dine gæster bliver helt vilde med den.

 

Rødvin til juleaften

En rødvin er generelt kendt for at være en rigtig juleaftens vin, som passer godt til julemiddagen. Årsagen til at den gør det er fordi rødvin hænger godt sammen med kød generelt og da en almindelige juleaften ofte indholder både and og flæskesteg, så vil den pynte ekstra godt på netop denne sammensætning. Hvis du i løbet af dagen har drukket lidt rødvin og ladet flasken stå åben, så kan du her læse mere omkring hvornår en rødvin er for gammel.

 

Hvidvin til julemiddagen

Hvidvin er et glimrende valg til mange middage, men juleaften så er det som regel ikke den der vinder plads ved bordet. En Hvidvin smager frisk og lækker men er mest velegnet til en varm sommerdag eller til fiskeretter. Men når det er sagt, så kan det godt være at en af gæsterne fortrækker hvidvinen. Derfor kan du med fordel spørge ud til middagen om der er nogle der vil have hvidvin. Du skal bare være opmærksom på at hvis den ikke bliver drukket op, så er den svær at gemme særlig længe da hvidvin ikke har en særlig lang holdbarhed. Læs omkring hvidvin holdbarhed hvis du vil vide hvor længe din hvidvin kan holde sig. Men lagt de fleste hvidvine kan maksimalt kun holde sig i få dage.

Skal du have en lækker julesweater, så køb de flotteste hos danske jule-sweaters.dk Se deres juletilbud ved at klikke her

Rate this post