Ugly Christmas sweater Day: Julesweater dag i 2024

Tro det eller ej, men der findes faktisk en hel dag, som er afsæt til julesweateren, med navne som Ugly Christmas sweater Day, Christmas Jumper Day og julesweater dag. Dagen hedder i Danmark nok primært julesweater dag, men går også under det knap så charmerende, men måske mere passende, Ugly Christmas Sweater Day i resten af verden. .

Ugly christmas sweater day med USA og England som inspiration

Denne specielle dag har rødder i de angelsaksiske lande, og har en stor plads i specielt USA og England, hvor julesweateren ikke kun bæres denne ene dag, men faktisk hele julemåneden. I både USA og England er det et hit at bære juletrøjen med al dens pomp og pragt under hele højtiden. Det siger ikke så lidt, om disse landes forhold til julesweateren, at der er sat en hel dag af i sweaterens tegn.

 

Ugly christmas sweater day & Julesweater dag dato

Ugly christmas sweater day 2024 fejres hvert år den tredje fredag i december måned, hvilket betyder at ugly christmas sweater day i 2024 er Fredag d. 7 december .

Vi synes, det er en skøn tradition, som Danmark burde begynde at tage mere del i, selvom julesweater dag på arbejdspladserne rundt omkring bliver mere og mere kendt.

England har i voksende grad taget julesweateren til sig, og man mener, at hypen omkring de grimme sweatere startede med Bridget Jones’s Diary tilbage i 2001. Her spillede hun blandt andet overfor Colin Firth som Mark Darcy, som i en ikonisk scene er iført en tudegrim, hjemmestrikket, højhalset julesweater med et rensdyr midt på maven.

Bridget Jones Julesweater

Canada var dog first movers, hvor traditionen kan spores længere tilbage. Allerede I 1990’erne blev de første Ugly Christmas Sweater-fester afholdt af studerende i Vancouver, som altså for alvor startede traditionen. Til festerne skulle man konkurrere om, hvem der havde den grimmeste eller den vildeste julesweater, hvor man idag også har julesweater dag, som dog mere og mere er en dag på arbejde eller på uddannelsen, hvor man julehygger med julesweater dag for alle der ønsker at deltage.

Julesweaterens indtog i Danmark

Hvis man ser blot få år tilbage, så var julesweateren kun noget, du fik af din farmor, som du lige så modvilligt som Mark Darcy fra Bridget Jones tog på til den ene julefrokost. Sådan er det dog heldigvis ikke mere, og vi kan se, at kærligheden til disse rædderlige sweatere vokser år for år. Det er ikke kun acceptabelt, det er ligefrem cool at have en julesweater på. Det kan vi blandt andet takke stjerner som Justin Bieber, Cheryl Cole og Snoop Dogg for – de er nemlig alle blevet spottet iført julesweatere.

Hop i den grimmeste julesweater og hav det sjovt!

Vi vil gerne opfordre alle til at bakke op om Ugly Christmas Sweater day. Derfor synes vi, at du skal smide din nystrøgede skjorte langt pokker i vold og i stedet hoppe i en hæslig julesweater. På denne fantastiske dag har du nemlig mulighed for at få livsglæden tilbage, og du kan have sweateren på HELE dagen, uanset hvad du skal. Det lyder jo næsten for godt, til at være sandt.

Ved at tage del i dette fantastiske foretagende, betyder det at, du skal have din grimmeste julesweater på den tredje fredag i december, og det er altså uanset, om du skal til din søsters bryllup, begravelse, om du har et vigtigt møde, om du skal til jobsamtale, på arbejde, i skole.. Under alle omstændigheder. Selvom det måske lyder lidt pres, så er det altså en hel dag om året, hvor du aldrig skal bekymre dig om, hvad du skal have på. Det lyder da befriende, gør det ikke?

Hvis du skal have en julesweater, så anbefaler vi den danske forhandler jule-sweaters.dk som sælger den bedste kvalitet af julesweaters – Besøg dem ved at klikke her

Kan du ikke vente?

Hvis du har svært ved at vente, fordi du glæder dig så meget, så kan du gå ind på den officielle Ugly Christmas sweater Day, hvor du hver dag kan følge med i nedtællingen: www.nationaluglychristmassweaterday.org. Den engelske udgave findes selvfølgelig også i form af Christmas Jumper Day. I mellemtiden kan du jo passende udnytte ventetiden og tilføje nye julesweatere til dit repertoire.

Skal du have en lækker julesweater, så køb de flotteste hos danske jule-sweaters.dk Se deres juletilbud ved at klikke her